szerző:
Eduline

A CEU kommunikációs munkatársa úgy tudja, hogy a törvény megszületése óta mindössze két egyeztetés zajlott New York állam és a magyar kormány között - írja az Index.

©

A két egyeztetés közül az egyik egy telefonos, a másik pedig egy személyes találkozó volt, írja az Index. Azonban, azt hogy mikor kerül sor megállapodásra, arról a CEU sajtóosztálya sem tud többet.

Nemrég a kormánynak a Trumppal való tárgyalásokról is le kellett mondania. Habár korábban a CEU esetében többször felmerült, hogy a kormány csak Donald Trump kabinetjével hajlandó megállapodni az egyetem hazai működéséről, ez végül nem kivitelezhető. Az Egyesült Államok ugyanis jelezte, hogy ilyen típusú felsőoktatási ügyekben csak a tagállamok hivatottak eljárni.

Lemondott a kormány Trumpról CEU-ügyben

Pár hónap keménykedés után feladta a magyar kormány, hogy Donald Trumppal tárgyaljon a CEU-ról. Szijjártó Péter külügyminiszter James Fielder marylandi oktatási miniszterrel a helyi McDaniel College budapesti iskolájának további működéséről írt alá egy megállapodást - írja a Magyar Nemzet.