szerző:
Eduline

Milyen egy kurzushét a MOME-n? Hol érdemes ebédelni az egyetem környékén? Szűcs Imre, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elsőéves építőművész szakos hallgatója válaszolt az Eduline kérdéseire.

Milyen volt az első féléved?

Nagyon jó, elég mozgalmas. Az első félévben volt egy kurzushét, amelyen egy saját magunk által tervezett pihenőt építettünk a campus elé. Ez a pihenő egy Hesszelde névre hallgató társalgó lett, aminek az építésekor tapasztalatot szereztünk a tervezésről, a kétkezi famegmunkálásról és a  munkaszervezésről is.

Milyen elvárásokkal érkeztél az egyetemre, ebből mi az, amit megkaptál? Mi az, amin változtatni lehetne?

Nem voltak elvárásaim, dolgoztunk azért, hogy bejussunk. Itt pedig minden lehetőséget megkapunk ahhoz, hogy azt csináljuk, amit szeretünk, és fejlődjünk benne.

Campusportré
Cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót.

Igénybe veszed az egyetemi sportolási lehetőségeket?

Nem nagyon veszem igénybe, általában esténként járok futni.

©

Melyik a kedvenc helyed a campuson?

A nyolcadik emelet (az összes építész ezen a szinten van).

Hol szoktál ebédelni? Milyen jó helyek vannak az egyetem környékén?

Általában három helyen Farmbistro, Stoczek Menza, Nyakleves vagy otthonról vitt ételt fogyasztok.

Hova jártok bulizni?

Igazából nincs "törzshelyünk", mindig máshová járunk. Házibulikba és egy-két egyetemi buliba mentünk el eddig, gólyabál és ehhez hasonlók.

Kirándulás, kikapcsolódás? Mit ajánlasz Budapesten?

Legtöbbször moziba (Bem, Puskin) járok, színházba kevesebbet, de különböző kiállításokra, mind az egyetem által, mind a külsős szervezésűekre szívesen megyek.

A Hesszeldéről az Index cikkében láthattok fotókat.

El kell ismerni, hogy a TF nagyon jó bulikat rendez

Milyen testnevelőtanárnak tanulni Budapesten? Rátkai Petra, a budapesti Testnevelési Egyetem harmadéves osztatlan tanárszakos hallgatója mesélt az Eduline-nak. Milyen volt az első éved? Először is egy nagyon jó bulival, a gólyabállal kezdődött a szemeszter, amit Tatán szerveztek meg. Tele voltunk csapatépítő programokkal, el kell ismerni, hogy a TF nagyon jó bulikat rendez.