szerző:
Eduline

London a legjobb város az egyetemisták számára a Quacquarelli Symonds most kiadott friss listája alapján.

©

A felsőoktatási rangsorairól ismert intézet korábban Montréalt és Párizst tartotta a legjobbnak - írja a hvg.hu.

A QS a számok ötvenezer hallgatót kérdezett meg, de a rangsort több tényező befolyásolja, így a városban található egyetemek elismertsége, a helyi munkaerőpiac, a társadalom sokszínűsége, a kulturális élet és az életszínvonal is. A BBC megjegyzi: London egyedül egy kérdésben ért el rossz helyezést: a megfizethetőség terén.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A rangsor második helyére idén Tokió került, a harmadik pedig Melbourne. A világ egyik legélhetőbb városának tartott Bécs ezen a listán a 11, Budapest viszont csak a 49. legkívánatosabb város az egyetemisták számára.  A magyar főváros ugyanakkor az első helyre került a legmegfizethetőbb városok rangsorában. 

A legjobb egyetemi városok

  1. London
  2. Tokió
  3. Melbourne
  4. Montreal
  5. Párizs
  6. München
  7. Berlin
  8. Zürich
  9. Sydney
  10. Szöu

Az egyetemi városok teljes rangsora itt érhető el.

Indul a töriérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Szerdán a történelemmel folytatódik a 2018-as tavaszi érettségi szezon, több tízezren oldják majd meg a közép- és emelt szintű feladatsorokat. Az Eduline-on ma is mindent megtaláltok a feladatokról, diákokat és szaktanárokat kérdezünk a véleményükről, és persze jövünk a megoldásokkal! 08:00Megkezdődött!