szerző:
Eduline

Az ELTE megerősítette, hogy több, a BME-től távozó oktató náluk kötött ki.

©

Közleményben reagált az ELTE Kencellária arra, hogy 40 oktató hagyta ott a BME gazdasági karát, és a hírek szerint sokuk az ELTE most alakuló gazdasági karához igazoltak.

Mint írják, június 1-vel alapította meg az intézmény a Gazdaságtudományi Intézetét, mely karoktól független. Mint írják, az intézetben eddig 30 álláshelyet töltöttek fel, és sokan - azt nem árulták el, pontosan hányan - a BME gazdasági karáról érkeztek.

Tömeges felmondás a BME-n: reagált a dékán és a rektor

40 oktató mondott fel a BME gazdasági karán. Miután kiderült, hogy 40 oktató felmondott a BME gazdálkodástudományi karán, megkerestük az intézmény dékánját. Koltai Tamás egy rektori-dékáni közös nyilatkozatot juttatott el az eduline-hoz, amiben arról írnak, hogy egy olyan megoldáson dolgoznak, amely lehetővé teszi a biztonságos tanévkezdést.

Mint írják, az ELTE kész a "BME-vel való együttműködésre, a BME-n kialakuló esetleges oktatóhiány kezelésére, az érintett hallgatóság érdekeinek messzemenő figyelembevételével". Az ezzel kapcsolatos tárgyalások jelenleg is folynak.

Nemrég derült ki, hogy július elején 40 oktató hagyta ott a BME gazdasági karát. Több mint fél évvel ezelőtt már kész tényként kezelte a sajtó, hogy a kar elszakad a BME-től, és az ELTE berkein belül folytatja működését. Akkor a kar oktatói és az egyetem mégis megegyezett, ám a szóbeszéd szerint a viszony nem javult.