szerző:
Eduline

Dél-koreai természettudományi, műszaki és üzleti mesterszakokra és doktori képzésekre jelentkezhettek április 21-ig. Íme, a részletek.

A KAIST központi könyvtárának épülete
©

Április végéig jelentkezhettek a dél-koreai Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) mester-,  doktori és MBA-képzéseire, illetve olyan kombinált képzésekre, amelyek a mesterszakot és a doktorit is lefedik. Az ösztöndíj tandíjmentességet és pénzbeli támogatást jelent, illetve állják a kiutazás költségeit is. Akkor is jelentkezhettek, ha idén fogtok diplomázni - mesterképzés esetén alap-, doktori képzés esetén pedig mesterképzésen. Feltétel viszont az érvényes TOEFL- vagy IELTS-nyelvvizsga.

Egy jelentkezési időszakban egy tanszékre vagy programra jelentkezhettek, az eljárási díj 80 ezer koreai won (19 600 forint). Ösztöndíjra is pályázhattok: ha elnyeritek, nem kell tandíjat fizetnetek, havonta 300 ezer koreai won (73 600 forint) támogatást kaptok, és állják az egészségügyi ellátásotokat is. Emellett kormánytisztviselők, egyetemi tanárok, IT területén működő állami intézmények kutatói és szakértői külön ösztöndíjra is pályázhatnak, amely tandíjmentességet, havi 1,5 millió won (368 ezer forint) pénzbeli támogatást, ingyenes egészségügyi ellátást biztosít, és állják az odautat is.

A pályázathoz csatolnotok kell két ajánlást, a diploma, az oklevélmelléklet (transcript) és a nyelvvizsga hitelesített fénymásolatát, önéletrajzot, tanulmányi tervet, személyes iratok másolatát, az akadémiai eredmények és a szakmai gyakorlat igazolását, illetve egy rövid leírást az itthoni egyetemetek, főiskolátok profiljáról, illetve értékelési rendszeréről.

Az online jelentkezés határideje április 21. - ezután postán április 28-ig kell elküldenetek a a dokumentumokat. Az eredményről június 26-án értesítik a jelentkezőket. A jelentkezés és az ösztöndíj részleteit itt olvashatjátok, még több külföldi ösztöndíjat pedig itt találtok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!