szerző:
Eduline

Ma már a magyarországi egyetemeken és főiskolákon is osztályozhatják az oktatók munkáját a hallgatók egy-egy...

Ma már a magyarországi egyetemeken és főiskolákon is osztályozhatják az oktatók munkáját a hallgatók egy-egy szemeszter végén. A Princeton Review összegyűjtötte, a hallgatói elégedettségi vizsgálatok alapján mely amerikai intézményekben tanítanak a "legrosszabb" oktatók – számolt be a Huffington Post.

1. New Jersey Institute of Technology

A professzorok a New Jersey Institute of Technologyn kapták a legalacsonyabb pontszámokat a hallgatóktól. A mérnököket képző intézmény 1881 óta működik, jelenleg több mint nyolcezer hallgatója és több mint ötszáz oktatója van.

New Jersey Institute of Technology
©

2. United States Merchant Marine Academy

A diákok szavazatai alapján a United States Merchant Marine Academy kapta meg a "második leggyengébb egyetem" címet. Az amerikai kereskedelmi flotta tengerészeit képző intézmény 1942 óta működik.

United States Merchant Marine Academy
©

3. University of Illinois at Urbana-Champaign

Ebben az intézményben sem kaptak túl jó osztályzatokat az oktatók a diákoktól. Az egyetemet 1867-ben alapították, 42 ezer hallgatója és háromezer oktatója van.

University of Illinois at Urbana-Champaign
©

4. Indiana University of Pennsylvania

A negyedik legrosszabb értékelést az Indiana University of Pennsylvania oktatói kapták - az egyetem 1871 óta működik, jelenleg 15 ezer hallgatója van.

Indiana University of Pennsylvania
©

5. University of California, San Diego

A San Diego-i University of California is az utolsók között végzett a tanárok teljesítménye alapján. Az ötvenéves egyetemen jelenleg 30 ezren tanulnak. Befolyásolni próbálta a tanár a diákokat a hallgatói elégedettségi vizsgálaton – az esetről itt olvashatsz bővebben.

University of California, San Diego
©