szerző:
Eduline

Na jó, ha kerülni nem is lehet teljesen, mérsékeljétek a használatát az alábbiaknak!

Oké, már eleget tanultam, most rám fér egy kis pihenés – vizsgaidőszak alatt folyton ezt halljátok majd a fejetekben. Ugye, már fél órája bújod a könyvet egyhuzamban, ideje megszakítani a monotóniát valamivel.

A szünet persze hasznos tanulás közben, ám ha nem alvással vagy mozgással, esetleg meditációval töltitek, könnyen kontraproduktívvá válhat. Ezek a legtipikusabb tanulásgyilkos időtöltések, amiket jobb elkerülni vizsgaidőszakban, amennyire csak lehet.

A közösségi oldalak

Facebook, Snapchat, Instagram – az ember persze mindig csak épphogy rápillant, de aztán azon kapja magát, hogy órákon át pörgeti mások fotóit. Vizsgák idején jobb, ha a tanulás előtti és az utáni időszakra hagyjátok az ilyesmit.

 

Poénos képregények

Ki ne szeretné Joan Cornella-t vagy a Wulf & Morgenthalert, de sajnos a vicces rövid képregények a vizsgákba kerülhetnek. Persze mindenki csak egy poén erejéig keres rá az ilyesmire, aztán órákig bámulja őket.

Online játékok, appok

Hiába ígérik egyes játékfejlesztők, hogy az ő appjuk nem csak szórakoztat, de tanít és képességeket is fejleszt, ha kivágnak az egyetemről miattuk, nem sok hasznukat vetted. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni: a mobilt száműzzétek a szoba másik oldalára tanulás közben!