szerző:
Eduline

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG jogi képzésterületi rangsorát. Megjelent a HVG rangsor - Diploma 2017, benne tíz képzésterület és több mint negyven szak rangsorával.

A hallgatói kiválóság alapján összeállított jogi képzésterületi rangsort az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti, amely az összes alrangsorban megszerezte az első helyet. Dobogós helyet szerzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Debreceni Egyetem jogi kara is, a legjobb öt közé pedig - holtversenyben - a pécsi és a szegedi egyetem jogi kara is bejutott.

"Jogásznak az idei évben is lehetett állami támogatással jelentkezni, ám a kormány olyan magas pontszámban állapította meg a felvételi küszöböt, hogy gyakorlatilag csak az Eötvös Loránd Tudományegyeten (ELTE) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi karának volt esélye ilyen állami keretre. Ez meg is látszik a két intézmény adatain: első helyen e két karrajelentkezett messze a legtöbb, jogot tanulni vágyó diák" - olvasható a HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban.

Rang (hallgatói kiválóság) Intézmény
1. ELTE-ÁJK
2. PPKE-JÁK
3. DE-ÁJK
4. PTE-ÁJK
4. SZTE-ÁJK

A jogi képzésterületi rangsort az idén a hallgatói kiválóság alapján állították össze: a rangsor készítői figyelembe vették az elsőhelyes jelentkezők számát, a felvett hallgatók pontátlagát, a nyelvvizsgával felvettek arányát és a középiskolai versenyen helyezettek számát.

A HVG rangsor - Diploma 2017 kiadványban minden fontos információt megtaláltok az alap-, osztatlan és mesterszakokról, megtudhatjátok, milyen ösztöndíjakra és támogatásokra pályázhattok, milyen szolgáltatásokat kínálnak az intézmények, milyen karrierlehetőségek várnak a különböző szakokon végzett hallgatókra. A HVG felsőoktatási rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg a kiadótól.