szerző:
Eduline

Közszolgáknak szervezett képzésre nyert el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uniós pályázati pénzeket. A projekt még tart, de már ellenőrizték a Bizottság emberei, hogy megy a pénzek felhasználása, és fura dolgokat találtak. Büntetést is kilátásba helyeztek túlköltések miatt.

©

Túlárazásokat gyanít az Európai Unió a Nemzetzi Közszolgálati Egyetem és a kormáhyivatalok egyik közös projektje kapcsán - írja a 24.hu.

A portál szerint túlzó összegeket terveztek be már az előkészületekre is. Ezekben 340 ember vesz részt, és 875 milliót szántak rá az egyetemnél.

A negyedik legnagyobb tételt a projektben, bő 3,1 milliárd forinttal a megvalósítással kapcsolatos személyi költségek teszik ki. Ha az összes NKE-s dolgozót – körülbelül 750 embert – és a bérüket vesszük alapul, akkor több mint 10 hónapig semmi mással nem foglalkozna a közszolgálati egyetem állománya, csak ennek a projektnek a kivitelezésével. A bizottsági munkacsoport szerint ez aránytalan - írja a portál.

Több mint 400 millió forintot terveztek cateringre, illetve a terembérlés is több mint másdél milliárdra rúgna a tervek szerint.

Az Európai Bizottság most levélben kéri a magyar szerveket, osszák meg velük a pontos számításokat. A 24.hu által megkérdezett szakértő szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy vagy maguktól lehúzzák a kifogásolt tételeket a listáról, vagy a már kiutalt összeg egy részét is visszavehetik.