szerző:
Eduline

A hallgatók egy csoportja az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi campusáról a Blaha Lujza térre és az Atoriához...

Hallgatók az ELTE lágymányosi campusán
©

A hallgatók egy csoportja az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi campusáról a Blaha Lujza térre és az Atoriához vonult azért, hogy a délutáni tüntetésre embereket toborozzanak - írja a hvg.hu. A diákok szerint a kormány bejelentése csak "látszatintézkedés", nem világos, hogy miből lesz pénz a keretszámok bővítésére - mondta egyikük a hvg.hu tudósítójának.

Délben az ELTE bölcsészkarán is hallgatói fórum kezdődött, amelyen harminc-negyven egyetemista vett részt. Egyikük az eduline tudósítójának azt mondta, a kormány "hasraütésszerűen, három nap alatt döntött arról, hogy jövőre hány felvételiző szerezhet állami ösztöndíjas helyet". "Ezek a számok nem jelentenek semmit, a felsőoktatás egy fillérrel sem kap majd többet a működésre. A kormány nem tudhatja előre, milyen szakemberekre lesz szükség három év múlva, ezért az állami támogatást egyenletesen kellene elosztani a képzési területek között" - mondta Somody Kristóf, a fórum egyik résztvevője, az ELTE hallgatója.