szerző:
Eduline

Hol érdemes két óra közt lazítani az ELTE BTK-n? Az Eduline-nak Gönczi Dorottya, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának harmadéves magyar szakos hallgatója mesélt egyetemi tapasztalatairól.

Milyen volt az első éved?

Nagyon élveztem/élvezem az egyetemi létet. Olyan barátokra tettem szert, akiknek hozzám hasonló az érdeklődése, és már csak a társaságért is megéri bejárni. Nem tudok kiemelni egy külön történetet, de sok szép emlékem van ebből az évből, teljesen megváltozott az életem.

Gönczi Dorottya

Milyen elvárásokkal érkeztél az egyetemre, ebből mi az, amit megkaptál és kiemelnél? Mi az, amin esetleg változtatnál?

A gimnáziumban egyedül az irodalomórák adtak nekem katartikus élményeket, és pontosan ezért is választottam ezt a szakot. Ezek az élmények a mai napig is elkísérnek, de természetesen nem minden órán. Amit egy kicsit hiányoltam gólyaként, hogy a gólyatábor kivételével nincs igazán más csapatépítő program, mint más egyetemeken.

Campusportré
Cikksorozatunkban utánajárunk, hol lazítanak, buliznak, pihennek, kirándulnak a különböző egyetemek és főiskolák hallgatói. Mit szeretnek az alma materben, és min változtatnának? Hol szoktak ebédelni, sportolni, barátokkal találkozni? Hetente egyszer mikrofonvégre kapunk egy-egy hallgatót.

Igénybe veszed az egyetemi sportolási lehetőségeket?

Egyszer felvettem a tollast, de mivel túl korán volt az óra, és messze a BTK-tól, így nem tudtam sokszor bejárni. Egyébként nagyon jónak tartom, hogy van sportolási lehetőség, csak én vagyok kicsit lusta.

Melyik a kedvenc helyed a campuson?

Két kedvenc helyem van. Az egyik az A épület előtti tér, ahol mindig összefutok a barátaimmal, csoporttársaimmal, és meg tudjuk beszélni az egyetemen történteket. A másik kedvenc helyem a Könyvtár Klub, ahol az órák közt tudok lazítani, meginni egy kávét, vagy éppen felkészülni egy zh-ra, referátumra.

©

Hol szoktál ebédelni? Milyen jó helyek vannak az egyetem környékén?

Leginkább a Könyvtár Klubban szoktam szendvicsezni, de az A épülettel szembeni Műhelyben is nagyon finom szendvicsek vannak, és jó napi menük. Ott a kedvencem a chia puding és a mozzarellás szendvics.

Hova jártok bulizni?

Általában a Könyvtár Klubba járunk kocsmázni. Igazi törzsvendégek vagyunk, mert órák között is itt lógunk, hétvégén is itt vezetjük le a feszültséget, és az itt megrendezett egyetemi bulikon is szinte kivétel nélkül részt veszünk. Ha már elegünk van belőle, inkább házi bulit tartunk.

Kirándulás, kikapcsolódás? Mit ajánlasz Budapesten?

Itt, Budapesten szerettem meg a színházat, viszont elég drágák a színházjegyek, így ritkán járok el. Jobban szeretek kirándulni a hétvégén. Mivel van egy kutyám, ezért fontos, hogy ő is kimozdulhasson velem. Gyakran kijárunk a Margitszigetre, a Városligetbe, kedvenc helyünk a János-hegy. Emellett keresem az ingyenes programokat, ahol kulturálódni tudok. A Petőfi Irodalmi Múzeumban nagyon jó esteket szoktak tartani, ahol akár kedvenc kortárs írónkkal is találkozhatunk, de az egyetemen is sok érdekes előadást szoktak tartani.

Gyakran megfordulok a Deák téren, a barátnőimmel ott szoktunk találkozni

Hol lehet kiereszteni a fáradt gőzt egy-egy vizsga után? Bertók Eszter, a Budapesti Metropolitan Egyetem harmadéves televíziós műsorkészítő szakos hallgatója mesélt az Eduline-nak az egyetemi éveiről, tapasztalatairól. Milyen volt az első éved? Az első évem borzasztóan nehéz volt, sok tárgyam, rengeteg házi feladatom és vizsgám volt, nagyon el voltam havazva.