szerző:
Eduline

Szerinte a védelem a hallgatókat és az oktatókat is megilleti.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, a 888.hu felhívást tett közzé: arra kérnek egyetemi hallgatókat, jelentsék nekik, ha valamely tanáruk "balliberális politizálásba" kezd az órákon. Azóta több mint 40 jelzés érkezett egyetemistáktól, akik "feljelentették" tanáraikat "kéretlen baloldali politizálás" miatt.

444.hu szerdán kérdéseket küldött az üggyel kapcsolatban az ELTE rektorának és a bölcsészkar dékánjának. Sonkoly Gábor dékántól pénteken az alábbi válasz érkezett:

Az ELTE BTK intézményként politikamentes oktatási és kutatási tevékenységet folytat. Bármilyen etikai tekintetben kifogásolható esemény etikai eljárás keretében kezelendő. A kar vezetéséhez nem érkezett olyan etikai bejelentés, amely etikai eljárás megindítását indokolta volna. A védelem hallgatóinkat és oktató-kutatóinkat is megilleti. Az elmúlt napok sajtó-megnyilvánulásait nem kívánjuk kommentálni, és névtelen sajtó-bejelentéseket sem kívánunk kezelni.

A hallgatóknak is van véleményük, a laphoz az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzatától érkezett válasz kiemeli, hogy

Az egyik legfontosabb értékünknek tartjuk a vélemények szabad ütköztetését és a kritikai gondolkodást, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az ELTE BTK továbbra is az egyetemi ranglisták élén állhasson.”

„Hallgatótársaink mind a médiában olvasottakkal, mind az órákon hallottakkal kapcsolatban önálló álláspontokkal rendelkeznek, amelyek megvitatására akár egyetemi környezetben is lehetőségük van. Ebből következik az, hogy az egyes órák során elhangzottak alapján nem lehet és nem is szabad messzemenő következtetéseket levonni a Kar teljes közösségével kapcsolatban" - írják.

Több mint negyven egyetemista jelentette fel tanárát

Keddig több mint negyvenen nyomták fel egyetemi-főiskolai oktatójukat a „kéretlen balliberális politizálás" miatt - ezt a 888 közölte a Klubrádióval. A 888.hu felhívást tett közzé: arra kérnek egyetemi hallgatókat, jelentsék nekik, ha valamely tanáruk úgynevezett balliberális politizálásba kezd az órákon.