szerző:
MTI

A Pécsi Tudományegyetem több tanszékének helyet adó Zsolnay Negyed nyerte csütörtökön a média 2012-es építészeti...

A Zsolnay Negyed
©

Pécsi Tudományegyetem több tanszékének helyet adó Zsolnay Negyed nyerte csütörtökön a média 2012-es építészeti díját, amelyet csütörtökön késő este adtak át a fővárosi Katona József Színházban. A megépített épületek közötti versenyben pécsi Zsolnay Negyed koncepciója az Odoo-napház innovatív projektet, valamint az algyői Fehér Ignác Általános Iskola épületét előzte meg.

Az internetes szavazásokon a legjobb 10-10 pályamunka közül a közönség az epiteszforum.hu-n október 15. és 25. között választhatta ki a legjobb tervet, az index.hu-n pedig október 24-25-én a legjobb épületre lehetett voksolni.

©

A Média Építészeti Díjára idén 47 épülettel és 77 tervvel pályáztak, ezek közül választotta ki a nemzetközi előzsűri - a cseh Jan Kratochvíl, a román Arpad Zachi, a lengyel Kazimierz Kwasek, a szlovén Maruša Zorec és a magyar Götz Eszter - a díjra esélyes hat épületet és öt tervet. A csütörtöki döntőbe került versenyzők közül az újságírókból álló zsűri pontozásai alapján választotta ki a nyerteseket.