szerző:
Eduline

Hétvége óta záporoznak az 1 csillagos értékelések a Debreceni Egyetemi Facebook-oldalára, miután kiderült, hogy az intézmény szenátusa díszpolgári címet adományoz a hétfőn ismét Magyarországra látogató Vlagyimir Putyin orosz elnöknek - írja a hvg.hu.

A hvg.hu szerint még szombat este elkezdődött a Debreceni Egyetem hivatalos Facebook-oldalának lejtmenete, egy olvasó beszámolója szerint az értékelések átlaga 20 perc alatt esett 3,1-ről 2,9 pontra/csillagra.

Az eduline hétfő reggel újra ellenőrizte az értékelések átlagát: 3300 értékelés után 1,3-on áll, háromezren egy csillagot adtak.

©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, civis honoris causa (díszpolgár) címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a Debreceni Egyetem.

A Debreceni Egyetem szenátusa által támogatott előterjesztés indoklása szerint "mind a magyar kormányzat, mind az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks 2 beruházásban". A Debreceni Egyetem és a paksi atomerőmű bővítésének fővállalkozója, a Roszatom között idén júniusban aláírt együttműködési szerződés rögzíti: az intézmény részt vesz a beruházás szakember-utánpótlásának képzésében.