szerző:
Eduline

Több szakembert vádolnak azzal az Egyesült Államokban, hogy magasabb jutalékért külföldi diákokat "segítettek át" a...

Több szakembert vádolnak azzal az Egyesült Államokban, hogy magasabb jutalékért külföldi diákokat "segítettek át" a felvételi vizsgákon. A tömeges csalásra azután derült fény, hogy néhány tanárnak és felvételi tanácsadónak feltűnt, a szokásosnál jóval több külföldi elsős van az amerikai egyetemeken – írja a Daily Mail.

A Columbia. Több tucat amerikai egyetemre jutottak be "kerülőúton" külföldi hallgatók
©

A vád szerint a külföldi, főleg kínai diákok egyesült államokbeli továbbtanulását intéző közvetítők felpontozták a felvételizők angoltesztjeit, sőt meghamisították a jelentkezési lapokat is. A diákok többsége „segítségük” nélkül nem jutott volna be az amerikai egyetemekre.

A csalás nem a felvételizők, hanem a toborzók ötlete volt - ők annál magasabb jutalékot kapnak, minél több diákot juttatnak be az amerikai egyetemekre. A felvételi tanácsadók egy csoportja szerint rosszul működik az elszámolási rendszer, nem teljesítményük alapján kellene díjazni a szakembereket.

A 2010/11-es tanévben a külföldi egyetemisták egynegyede Kínából érkezett az Egyesült Államokba, de Indiából és Dél-Koreából is sok hallgatót fogadtak az amerikai intézmények. Illegális eszközök segítségéve jutott be több gimnazista az egyetemre – összefoglalónkat itt olvashatod.