szerző:
Eduline

A nők aránya fokozatosan növekszik a felsőoktatásban, Angliában sokan úgy vélik, hogy ezt erősiti az is, hogy a férfiak sokat játszanak a számítógéppel vagy konzollal. Tévednek?

©

A legfrissebb jelentkezési adatok szerint a brit egyetemekre 94 ezerrel több nő nyert felvételt, mint ahány férfi - írja a The Guardian. Az egyetemeken napjainkban már 6 százalékkal több nő hallgató van, ez a szám a várakozások szerint tovább fog növekedni - hasonló eltolódás érzékelhető Magyarországon is. A tapasztalatok szerint a briteknél növekszik a diploma előtt az egyetemet elhagyó férfiak száma, valamint 70 ezerrel több 18-24 éves férfia munkanélküli, mint a hasonló korú nők.

Egy kutatás, valamint a Times cikke nyomán úgy felmerült, hogy az arányok eltolódását befolyásolja, hogy a fiúk 10:1 arányban játszanak többet, mint a lányok, ami így elveszi az időt a tanulás elől, így elhagyni kényszerülnek az egyetemet is. Ezzel szemben az angol lap következtetései szerint a problémát nem az okozza, hogy a játékok elbutítanák a férfiakat, sőt, a Columbia Egyetem kutatói a szellemi képességek, a kreativitás és más kompetenciák javulását mérték, mikor a játékok hatásait vizsgálták - ellenben a társas kapcsolatok és a kapcsolatteremtési készségek csökkentek.

Óva intenek attól, hogy kizárólag a játékokat tegyék felelőssé a jelenségért, sőt, Anakharsziszt idézve inkább a játék fontossága mellett foglalnak állást, miszerint a játék útján válhat valaki igazán komoly személyiséggé.

Csak azt kell felismerni, hogy egy játék meddig lehet hasznos.

A témában ajánljuk
Nem vizsgázott, de megkapta a jegyét - Te mit tennél a hallgató helyében?
Fusd végig a vizsgaidőszakot!
Ezeken tuti te is átmentél a vizsgaidőszakban