szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Munkájukért a fizetés mellett tanulmányi és vizsgakedvezményekkel élhetnek a tavaszi félévben is.

Az Országos Mentőszolgálatnál októbertől februárig mintegy 26 ezer műszakban teljesített szolgálatot mintegy 2200 hallgató, és csaknem 1000 egyetemistát vontak be a kórházi, klinikai tevékenységek támogatásába - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

A koronavírus elleni védekezésben közreműködő hallgatók munkájukért munkadíjban részesülnek, illetve tanulmányi és vizsgakedvezményekkel élhetnek a tavaszi félévben is. A közleményben arra is kitértek, hogy az orvostanhallgatók és az egészségtudományi szakokon tanulók oltása folyamatos - arról, hogy több mint tízezren már meg is kapták az oltást, itt írtunk bővebben.

Az orvostanhallgatók és az egészségügyi karokon tanulók oltása nemcsak a védekezésben való részvétel miatt fontos, hanem azért is, mert ezeken a képzéseken – gyakorlati jellegük miatt – egyébként is több olyan óra van, amelyet az online oktatás ellenére személyesen tartanak meg. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a tavaszi félév is online formában kezdődött meg a felsőoktatási intézményekben, a szabályok alól a felsőoktatásért felelős miniszter ugyanakkor felmentést adhat, persze csak akkor, ha azt az egyetem kezdeményezi. A rektorok kezdeményezésére január végéig 33 esetben engedélyezték a digitális oktatás alóli felmentést, azaz a személyes oktatást, vizsgáztatást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!