szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kancellárja a jegytörlésekről is beszélt, szerinte "technikai átvezetés" volt abban az időszakban, amikor eltűntek a hallgatók jegyei.

Szarka Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában tovább ekézte a korábbi vezetést, szerinte azért kell elköltöztetni az egyetemet, mert korábbi épület "lepusztult, rossz állapotban" volt, és a technika is elavult volt. Szerinte az SZFE vezetése beszerezhetett volna két vödör festéket, és saját kezűleg is felújíthatta volna a leharcolt épületeket. 

A kancellár szerint a diákoknak a most folyó átalakítások jót tettek, sőt a tanáraikat is megtarthatták, akik közül "nagyon kevesen távoztak" (22 tanár közölte korábban, hogy nem indítanak új osztályt jövőre, sokan csak a jelenlegi osztályaikat viszik tovább - a szerk.). Szarka Gábor szerint az első körben felmondott oktatók meg sem hallgatták az új vezetést.

A kancellár arra a kérdésre, hogy a Neptunból eltűnt jegyek visszakerülnek-e februárban a rendszerbe, nem adott egyértelmű választ, de annyi kiderült, hogy az intézetvezető dönt arról, hogy mit vezetnek vissza, és mit nem. Mint mondta: "nem töröltünk a Neptunból, technikai átvezetés történt ebben az időszakban". Azt is hozzátette, októberig mindössze hat érdemjegy szerepelt az egész rendszerben. Ami nem is meglepő, hiszen az oktatókat még ősszel kizárták az SZFE Neptun-rendszeréből.

Az interjúban kitértek az nemrég bejelentett új oktatói gárdára is. Ezzel kapcsolatban Szarka Gábor elmondta: "nehéz új oktatókat találni, de találtunk".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!