szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A hallgatók továbbra sem kaptak tájékoztatást arról, az új vezetőség tervei szerint hol fognak élni február 1-től, ha a Vas utcai épületbe nem mehetnek vissza.

A Vas utcai épületből való kiköltözés időpontjáról is csak szóban, mintegy véletlenszerűen értesítették a Kollégiumi Bizottság egy tagját

- teszik hozzá közleményükben. Az egyetemi hallgatók által illegitimnek tartott vezetése az új félévben komoly átszervezéseket tervez, melynek keretében a város több pontjára szórják szét az eddig központi helyen folyó képzéseket, és a Vas utcai kollégiumot is megszüntetik. A hallgatók azonban bő egy héttel a félévkezdés előtt sem tudják, hol fognak lakni.

Az SZFE-sek kollégiumi helyzete mellett az új félév indulásának körülményei is bizonytalanok. A legfrissebb információk szerint a Vas utcai épület helyett, az éppen felújítás alatt álló Duna Televízió régi székházában tanulhatnak majd a diákok a tavaszi félévben. Az oktatók szerint a budai épületbe csak a filmes képzést helyezik át, a színész szakos hallgatók maradnak a pesti oldalon, az adminisztrációt, pedig egy harmadik helyre, az Infoparkba költöztetik. Az érintettek szerint mindennek az a célja, hogy az új vezetés megakadályozzon egy az őszihez hasonló blokádot, ennek viszont az oktatás minősége látja majd kárát, ugyanis a képzések szorosan összefonódnak.

Az már nem is is kérdés, hogy a Vas utcában nem folytatódik az oktatás, illetve az Ódry Színpad is megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye, a kollégisták pedig már nem a Vas utcába fognak visszamenni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!