szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszólalt az egyetem is: a következő félévtől új intézetnevek és oktatási helyszínek lesznek a Színművészetin.

Miután a napokban kiderült, hogy szétdarabolás vár az SZFE eddigi épületi rendszerére, most végre az egyetem is hivatalosan megszólalt az ügyben. A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) közleménye szerint az egyetem filmintézete a jövőben Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet néven működik tovább. A mozgóképművészeti képzés a Szentkirályi utcai épületből az egykori Duna Televízió volt budai székházának egyik épületébe költözik. Az egyetem Szentkirályi utcai és Rákóczi úti épületeiben a színművészeti képzés kap helyet Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet néven.

Az intézmény harmadik, a hallgatók elméleti oktatásáért felelős intézete a Németh Antal Drámaelméleti Intézet nevet kapja. A színművészeti és drámaelméleti képzéseknek helyet adó helyszíneken felújítást terveznek - tették hozzá.

A Vas utcai kollégium helyett egy másik épületbe lakhatnak majd a diákok, ahol 50 helyett 70 férőhelyet biztosítanak számukra. Az egyetem közleményében kitér arra is, hogy az tervek szerint az Uránia Filmszínház a jövőben a színházi és a mozgóképes képzést egyaránt kiszolgálja majd. Mindezt azután jelentették be, hogy tegnap kiderült, a kuratórium tárgyal az - eddig az egyetem színpadául szolgáló - Ódry Színpad egyházi kézbe adásáról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!