szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kormány tegnap döntött a Színház és Filmművészeti Egyetem jövő évi támogatásáról - jelentette be Gulyás Gergely a mai kormányinfón. Ezen felül szó esett a mától érvényes kötelező iskolai lázmérésről is.

Ezek alapján 3 milliárdban állapították meg a költségvetését, ez volt a Kuratórium kérése. Képzésre jut 1,5 milliárd, bérekre, ideiglenes campus bérlésre 150 milliót kapnak.

Ez több mint kétszerese az SZFE eddigi költségvetésének - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette, aki tüntetni akar, törvényes keretek között megteheti, de cél, hogy a tanulni vágyók tanulhassanak.

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, hogy bár mától szabály, hogy 37,8 fok felett 15 perc múlva újra mérést kell végezni az iskolákban reggelete, a kormány nem tervezi, hogy emiatt csúsztassanak az iskolakezdésen. Remélik ugyanis, hogy lázasan senki nem megy iskolába.

Hozzátették, hogy körülbelül 120 iskolában hőkaput szereltek fel, erre ott volt szükség, ahol egy kapunk kell 400 főnél több diákot beengedni.

Maruzsa: 30 óvodában és 6 iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni

Az elmúlt egy hónapban egyetlen intézményben sem alakult ki tömeges fertőzés, ebből az látszik, hogy a jelenleg érvényes eljárásrend hatékony - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!