szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megnéztük, hogy mire kell számítanotok, ha államilag támogatott képzésen tanultok, de végül nem szereztek oklevelet.

Az állami ösztöndíjas hallgatóknak a képzési idő másfélszerese alatt kell oklevelet szerezniük. Ebbe az időtartamba a passzív félévek nem számítanak bele.

Mi történik, ha nem szereztek oklevelet?

Ha az oklevélszerzési határidőn belül nem szereztek oklevelet vagy megszűnik a magyar állami ösztöndíjas hallgatói jogviszonyotok, akkor a következő esetek lehetségesek:

ha osztott képzésben vettetek részt (alap-, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés) legfeljebb egy félévig, vagy osztatlan mesterképzésben (pl. általános orvos) legfeljebb két félévig, akkor nem terhel titeket kötelezettség.

ha osztott képzésben egynél több, vagy osztatlan mesterképzésben kettőnél több állami ösztöndíjas félévet vettetek igénybe, akkor hazai munkaviszony-fenntartási kötelezettségetek keletkezik.

Abban az esetben, ha a képzést abbahagyjátok és sikertelennek bizonyul, vagy elmarad az oklevélszerzési kötelezettség határidőre történő teljesítése, akkor kötelesek vagytok a magyar állami ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejével megegyező időtartamban hazai munkaviszonyt fenntartani az adott képzés megszűnésének napjától számítva a magyar állami ösztöndíjjal folytatott tanulmányi idővel megegyező időtartamot követő két éven belül (rövid határidejű hazai munkaviszony-fenntartási kötelezettség).

Abban az esetben van visszafizetési kötelezettségetek, ha nem teljesítitek a munkaviszony-fenntartási kötelezettségeteket. Ha ez a helyzet áll fen, akkor a tartozás 50%-ának megfelelő összeget kell megfizetni, mely összeg a munkában töltött napoknak megfelelően arányosítva kerül meghatározásra.

Feltette a nagy kérdést a Színművészeti

Hamarosan kezdődik a tanév, így a nemrég alapítványi fenntartásba került Színház- és Filmművészeti Egyetem szeretné tudni, hogyan indul a közös munka és az új félév.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!