szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Eltűntek a free SZFE feliratok és a piros-fehér szalagok a XI. kerületi József Attila Gimnázium homlokzatáról, miután egy járókelő bejelentést tett a KLIK-nél.

Már nemcsak más egyetemek mutatnak szolidaritást a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel (SZFE), hanem középiskolák is elkezdtek csatlakozni a tiltakozáshoz. A héten a XI. kerületi József Attila Gimnázium homlokzatán is megjelentek a free SZFE feliratok és a piros fehér szalagok, de másnapra le is szedték őket - számolt be róla a 444.hu.

null

null

A lap megkeresésére az iskolaigazgató elmondta, néhány diák kereste meg azzal, hogy élve a szabad vélenynyilvánítás lehetőségével, kitehetnek-e az SZFE-vel szimpatizáló molinókat. Az igazgató erre igent mondott, de kihangsúlyozta, hogy a molinók nem az ő személyes véleményét, vagy a tantestületét, sőt mégcsak nem is úgy általában az iskola diákjaiét tükrözték, hanem a diákok egy részéét.

Egy járókelő azonban nem nézte jó szemmel a szolidaritást kifejező feliratokat és szalagokat, ugyanis felhívta az iskola igazgatóját, majd a KLIK-nél is bejelentést tett, a tankerület pedig megkérte az igazgatót, hogy szedjék le őket - tudta meg a 444.hu.

null

null

Nem ez az első eset, hogy a kihelyezést követően rövid időn belül eltűnnek a szolidaritást vállaló feliratok egy intézmény falairól. Korábban beszámoltunk róla, hogy az ELTE jogi karáról a vezetőség az épület gondnokságával távolította el a fotók alapján a közlekedést egyébként egyáltalán nem zavaró feliratokat a főépületről.

Az SZFE dolgozói benyújtották sztrájkköveteléseiket

Követeléseiket mind a diákok, mind a dolgozók elmondták a mai sajtótájékoztatón.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!