szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A blokád a hétfő esti több száz fős tüntetés után alakult. Az egyik hallgató elmondta: a diákok döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől.

A Színház és Filmművészeti Egyetemnél (SZFE) tartott hétfő esti tüntetés után az intézmény több hallgatója letáborozott az épületben, majd blokádot állított – derül ki az ATV tudósításából.

Az egyetem egyik hallgatója a csatorna Start című műsorában azt mondta, a diákok döntik el, milyen vezetőket, oktatókat engednek be, és kiket tartanának távol az intézménytől.

Az SZFE vezetése és a szenátusa is lemondott hétfőn, amit egy sajtótájékoztatón jelentett be Upor László, a rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes, valamint Novák Eszter rektorhelyettes. A bejelentés előtt újabb "tüntetést" hirdettek meg, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói tegnap 19 órától szolidaritási utcabált szerveztek. A Vas utcai épület előtt szervezett demonstrációt szintén az egyetem átalakítása miatt szervezték, ugyanis az SZFE szeptembertől alapítványi formában működik tovább.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke Vidnyánszky Attila lett, akinek kinevezése ellen az egyetem több munkatársa és a diákság is tiltakozott.

Tüntetnek a Színművészetisek miután lemondott az egyetem vezetése

Sajtótájékoztatón jelentették be a hírt - jelenleg itt nézhetitek az egyetem demonstrációját a Vas utcából.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!