szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járványhelyzet miatt a kollégiumokban is több változást vezetett be az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja közleményében azt írta: a szobákban elszállásolható diákok számát kettőre csökkentették, hogy az ajánlott védőtávolság tartható legyen, továbbá  kézfertőtlenítőket helyeztek ki a bejáratoknál, és a takarítás is gyakoribb lesz az épületekben.

Kiemelte, alternatív szálláslehetőségeket is terveznek, amelyekre - a nemrég lezárult kollégiumi felvételi adatai alapján - nyitottak az ELTE kollégistái. Felméréseik szerint csaknem 90 százalékuk nyilatkozott ugyanis úgy, hogy kollégiumi férőhely hiányában élne a lakhatási támogatással a következő félévben. Az alternatívák nagy része a belvárosban, illetve jó közlekedésnél található, és lakhatási hozzájárulással jellemzően csupán 15-35 ezer forintot kell majd ezekért havonta fizetni - állítja az egyetem.

Az óvintézkedések miatti létszámkorlátozás az ELTE vidéki kollégiumait nem érinti. A fővárosban a kieső férőhelyeket a magánkollégiumi kapacitások bővítésével és olcsó albérleti lehetőségekkel pótolják. Az ilyen magánszállás bérléséhez lakhatási támogatást is nyújtanak a hallgatóknak, ennek összege 20-40 ezer forint havonta - írják.

Hozzátették, az egyetem azt is tervezi, hogy önkéntes alapon és indokolt esetben támogatja a koronavírusteszt elvégzését. Jelenleg vizsgálják, hogy ez milyen keretrendszerben és pénzügyi feltételek mellett valósítható meg - olvasható a kancellári közleményben.

Meddig kell hitelesítenetek a pótfelvételis jelentkezéseteket?

A pótfelvételi űrlap kitöltésére augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek. De meddig kell hitelesítenetek a jelentkezéseteket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!