szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jelenlegi szabályok engedik az egyetemi gólyatáborok megtartását.

„A jogszabály nem tartalmaz korlátozásokat táborok megtartására vonatkozóan” – ezt a Belügyminisztérium válaszolta az ATV Híradójánknak arra a kérdésére, hogy milyen formában szervezhetnek az egyetemek gólyatáborokat, és hogy milyen szabályok vonatkoznak az intézményekre.

Jelenleg négy-öt intézmény van, amely a klasszikus gólyatábor elhalasztása mellett döntött, a többiek megszervezik valamilyen formában az eseményt – mondta a csatornának Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke.

Arról ugyanakkor, hogy milyen előírásokat kell betartaniuk az egyetemeknek gólyatáborok rendezéséhez, nincs pontos információjuk, követik az operatív törzs javaslatait.

Ha idén kezditek az egyetenet és kíváncsiak vagytok, nálatok lesz-e gólyatábor vagy gólyahét, az egyetemi gólyatáborokról itt írtunk bővebben.

Visszafogottabbak lesznek az idei gólyatáborok

Rendhagyó szabályok és óvintézkedések mellett fognak zajlani az idei egyetemi gólyatáborok - már ahol megtartják őket. Kötelező lesz a maszk viselése, a kihelyezett fertőtlenítők használata, és a csapatépítő játékok közül kimarad többek között a szoborcsoport alkotás, az egymás testéről evés, illetve minden olyan feladat, ahol a gólyák túl közel kerülhetnének egymáshoz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!