szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megtartják az idei egyetemi gólyatáborokat? Több intézmény döntése is a napokban fog kiderülni.

Nemrég indítottuk egy szavazást, amiben arra voltunk kíváncsiak, hogy a vírushelyzet ellenére ti részt vennétek-e az idei gólyatáborokban, vagy inkább kihagynátok azt. Az eddigi eredmények alapján úgy tűnik, hogy a többségetek (60,3 százalék) arra szavazott, hogy mindenképpen elmenne a gólyatáborba.

©

26,2 százalékotok úgymond tartózkodott, vagyis még nem tudja, hogy elmenne-e a gólyatáborba, 13,5 százalékotok pedig arra voksolt, hogy a vírus miatt ki fogja hagyni ezeket. A szavazást egyébként közel 2500-an töltöttétek ki.

Lesznek egyáltalán gólyatáborok?

A Debreceni Egyetem azt írja legfrissebb közleményében, hogy a gólyatáborok helyzete még bizonytalan. A döntést a mai operatív törzs tájékoztatója függvényében fogják meghozni. Abban az esetben, ha nem szigorítják a legfeljebb 500 fős rendezvények megtartásának feltételeit, az egyetem megtartja a gólyatáborait.

Az Szegedi Tudományegyetemen is valószínűleg hasonló menetrendre lehet számítani: ahogyan arról korábban is beszámoltunk, várhatóan 2020. augusztus 16-19-ig kerülnek megrendezésre a gólyatáborok, amennyiben a járványügyi előírások ezt lehetővé teszik majd.

Van, ahol pedig a fix dátumok mellett már konkrétabb infókkal, jelentkezéssel, és Facebook-eseménnyel is készülnek a gólyatáborra, mint például a BME vagy éppen a SZIE és a Corvinus esetén is.

Az ELTE csökkentett létszámmal és távoktatással készül az őszre

Az ELTE már most úgy látja, hogy kétféle oktatásra kell készülniük az őszi félévtől. A diákok bemehetnek majd, de lesznek online órák is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!