szerző:
Eduline

A Sziget Fesztivál A38 színpadi programja rengeteg alternatív és elektronikus zenei különlegességet tartogat idénre is. Összeválogattuk a legérdekesebb fellépőket, íme a lista.

©

 Petite Biscuit – augusztus 12.

Ambient, techno, house: ez mind keveredik Petite Biscuit zenéjében. A tizenkilenc éves marokkói származású francia DJ-t leginkább az electronica és a klasszikus zene ihlette. Ritmikus dallamok, szaggatott, de mégis rendezett ütemek.

Zara Larsson – augusztus 14.

Zara, Stockholm egyik külvárosában született és nőtt fel, ami valamilyen szinten kihallatszik zenéjéből is. Az ember maga előtt látja a külvárosi estéket, neon fényekkel vibrálva. Soulful electropop zenéje félúton ütközik Lordeval és Rihannával. Élénk, vibráló zene, abszolút buli alapanyag.

Borgore – augusztus 11.

Volt idő, amikor Borgore többet bulizott nálunk, mint amennyit hazajárt. Furcsa szerelemgyereke a metálnak és az EDM-nek az ő zenéje, amire csak gorestepként hivatkozik. Tinédzserként még Tel Avivban egy metál zenekarban játszott, ma már ő szolgáltatja világszerte a legnagyobb elektornikus bulikat.  Áttörést az, Act Like a Ho (but first do the dishes) című száma hozott neki.

La Femme – augusztus 13.

Párizsi külkerületi formáció, ihletet leginkább a hatvanas évek pszichedelikus zenéjéből merítenek. 2013-ban Psycho Tropical Berlin című lemezükkel a francia listák élére törtek. A synthetic-hypnotic krautrock leginkább 2013 előtti zenéjükre jellemezhető, de a német Kraftwerk inspirációja a mai napig kihallható számaikból és még humoruk is van. Must have buli a Szigeten.

Cigarettes After Sex – augusztus 9.

Az eufóriával járó érzelmek, elmerülő, fájdalmasan nosztalgikus érzések benyomása keveredik a Cigarettes After Sex zenéjében. Romantikus noir filmek hangulata elevenedik meg és ejti transzba a hallgatót. 2008-ban, Texasban alakult meg az együttes. Dream pop, shoegaze és ambient pop jellemzi leginkább zenéjüket. Nem az a klasszikus, bulicsináló együttes, inkább a transzba ejtős fajta. Ha kifáradtál a nagy tombolásokban, ezen a koncerten biztos ellazulsz.

Miattuk várjuk az idei Szigetet: ezekkel a bandákkal bulizhattok a nagyszínpad előtt

A Sziget Fesztivál széles skálában gondolkodik a zenéről. Az alternatívtól, a popon át, az EDM-ig mindent megtalálunk. Összegyűjtöttük azokat az előadókat, akik miatt nem szabad kihagyni az idei Szigetet. Lana Del Rey - augusztus 10. Lana Del Rey a noir királynője, akiben egyszerre keveredik a Lolita hangulatvilága, és a noir filmek varázsa.