szerző:
Eduline

A Sziget Fesztivál széles skálában gondolkodik a zenéről. Az alternatívtól, a popon át, az EDM-ig mindent megtalálunk. Összegyűjtöttük azokat az előadókat, akik miatt nem szabad kihagyni az idei Szigetet.

©

Lana Del Rey – augusztus 10.

Lana Del Rey a noir királynője, akiben egyszerre keveredik a Lolita hangulatvilága, és a noir filmek varázsa. Zenéje amúgy is tökéletesen passzol a Sziget feelingjéhez és élőben biztosan katartikusabb élmény a High By The Beach.

Arctic Monkeys – augusztus 14.

Az Arctic Monkeys igazából 2013-ban, AM című albumával robbant be a zenei köztudatba. Idén jelent meg új lemezük, a Tranquility Base Hotel & Casino, ami merőben más, mint az AM, de legalább annyira jó. Reméljük a nagy klasszikusok is felcsendülnek a fesztiválon.

Parov Stelar – augusztus 10.

Parov Stelar újragondolta a swing és jazz műfaját, összefűzve az elektronikus zenével. Már sokszor járt magyar fesztiválokon és mindig egy fergeteges buli lett a végeredmény. Összehozza a stílusokat és a korszakokat, miközben önfeledten táncolnak zenéjére tömegek.

Újabb ingyenes fordítót ajánlunk: így keresgélhettek internet-hozzáférés nélkül is

Egy jó kis alkalmazást ajánlunk mindenkinek, aki szereti, ha naprakész a telefonja. Ezzel az appal könnyen és gyorsan megtalálhatjátok a keresett idegen szavak jelentését. Ez az alkalmazás azoknak készült, akik nem szeretnek sok időt eltölteni idegen szótár lapozásával és internet-hozzáférésük sincs, ahol gyorsan rákereshetnének az idegen szavakra.

Kendrick Lamar – augusztus 8.

Generációjának legelismertebb rappere, aki ki tudta vívni azon előadók tiszteletét is, akik inspirálták őt. Többszörös Grammy-díjas, úttörő művész. Ha bejön ez a stílus, akkor megéri kilátogatni augusztus 8-án a fesztiválra.

Gogol Bordello – augusztus 14.

Azon felül, hogy a formáció sokak szerint megtrollkodja az egész zenei világot, a Gogol Bordello tényleg különleges. Tagjai Ukrajnából, Oroszországból, Etiópiából és Ecuadorból származnak. Magukkal hozták országaik népzenei motívumait és ebből jócskán akad egy kis kelet-európaiság is. Sírva nevetős bulira fel!

Fesztiváloznátok, de még nem döntöttetek? Itt az idei Sziget fellépőinek névsora

Eljött a fesztiválszezon, lássuk, mit hoz a 2018. Íme, az idei Sziget Fesztivál legnagyobb nevei. Ha még nem vettétek meg a bérleteteket vagy a jegyetket az idei Szigetre, de gondolkoztok rajta, akkor itt egy kis kedvcsináló.