szerző:
Eduline

Előveszitek a laptopot, a tabletet vagy a telefont, és már el is kezdődött az első "órátok". Nem kell utazni, nem kell tanévkezdéshez igazodni, nem kell szabadnapokat kivenni az előadások miatt - többek között ilyen előnyei vannak az online tanulásnak.

Idő, idő, idő

Az online tanulás legnagyobb előnye? Bármikor (és bárhol) tanulhattok - hajnalban, este, a villamoson vagy a buszon utazva, ebéd közben, két egyetemi előadás között. Bár az egyetemek, főiskolák és a szakmát oktató intézmények hirdetnek esti és levelező képzéseket, a pénteki és szombati egész napos órákat még így sem könnyű beilleszteni az életetekbe, ha munka vagy család mellett kezdenétek el a tanulást. Ugyanez a helyzet akkor is, ha nyelviskolába szeretnétek járni - egy nyolcórás munka mellett nehéz időt szakítani a heti kétszer kétórás kurzusokra. Egyszerűbb beiratkozni egy online tanfolyamra, hiszen így ti határozzátok meg, mikor kezdődnek az "óráitok", és az utazásra sem kell időt és pénzt szánnotok.

Online tanfolyamok az Eduline-on
Több mint 100 online tanfolyam közül válogathattok élethelyzetednek és érdeklődési körötöknek megfelelően. Ezek az online tanfolyamok előre elkészített, videós és egyéb multimédiás tartalmakból álló képzések, így bárhol, bármikor könnyedén tanulhattok belőlük, akár egy okoskészülékről is. Itt nézhetitek meg a kurzuslistát.

Tanévkezdés?

Előfordult már veletek olyan, hogy megtetszett egy tanfolyam, de mire rászántátok magatokat, hogy beiratkozzatok, már rég megkezdődött a kurzus? Ha online kezdtek tanulni, nincs olyan, hogy tanévkezdés. Akkor csatlakoztok a kurzusokhoz, amikor szeretnétek, így nem kell jelentkezési határidőkhöz igazodnotok.

©

Pénz, pénz, pénz

Az online tanulással sok pénzt spórolhattok - még akkor is, ha fizetős online kurzusra iratkoztok be, azok ugyanis jóval olcsóbbak, mint a hagyományos tanfolyamok. Nem véletlenül: míg a hagyományos képzések tandíjába be kell építeni a tantermek bérleti díját, az órákat újra és újra megtartó tanárok óradíját, addig egy online tanfolyam elindítása jóval kevesebb kiadással jár, így a hallgatóknak sem kell annyit fizetniük az oktatásért, mint ha a hagyományos megoldást választanák. Persze nemcsak a tandíjon spórolhattok, ha online tanultok - az utazásra sem kell költenetek.

Kényelmes

Mi tagadás, ez is szempont. Ki sem kell tenni a lábatokat otthonról, csak elővenni a laptopot, a tabletet vagy a telefont - akár a kedvenc fotelben ülve is tanulhattok. Ha valamelyik tananyagrésszel problémátok van, akárhányszor visszanézhetitek az adott anyagot, a legtöbb online tanulási platform pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy kérdezzetek az oktatótól vagy kapcsolatba lépjetek a többi tanulóval.

Naprakész tananyagokat kaptok

Változik a technológia, új tudományos eredményeket kell beépíteni az oktatásba vagy egy teljesen új szakma jelenik meg? Míg egy egyetemi-főiskolai képzés átdolgozása vagy egy új szak elindítása több évig tart, addig az online kurzusok készítői gyorsan tudnak reagálni a szakmai, technológiai vagy éppen tudományos változásokra.

Jól mutat az önéletrajzban

Elvégeztétek a középiskolát, aztán megszereztétek a diplomát, de az önéletrajzotok "tanulmányok" rovatában csak ennyi szerepel? Ha a karrierépítés mellett folyamatosan tanultok, az mindig jó benyomást kelt a HR-esben. Egy online tanfolyam elvégzése ráadásul arról is meggyőzheti a leendő munkaadótokat, hogy nyitottak vagytok az új technológiákra, nem ragaszkodtok a hagyományos megoldásokhoz - akár tanulásról, akár a munkahelyi feladatok megoldásáról legyen szó.

Így tanulhattok teljesen ingyen, otthonról a világ legjobb egyetemein

Több millióan iratkoznak be évente ingyenes online kurzusokra, a népszerű oldalakon - például az EdX-en vagy a Courserán - ugyanis a világ legnevesebb oktatóinak, Nobel-díjas tudósoknak és művészeknek az előadásain vehettek részt. Mindezt otthonról, a saját foteletekből.