szerző:
Eduline

Mire kell figyelnetek, ha államilag támogatott OKJ-s képzést kerestek, de már van egy OKJ-s szakmátok? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Olvastam, hogy két OKJ-s képzést is elvégezhetek állami támogatással. Az első szakmámat idén tavasszal fogom megszerezni. Figyelnem kell valamilyen feltételre a második képzésnél? Kizárólag ingyenes képzés érdekel.

A második szakképesítés abban az esetben szerezhető meg ingyenesen, ha a jelentkező a felnőttoktatás esti munkarendjében költségvetési támogatásban részesített szakképesítést választ a megfelelő iskolában.

Vagyis a második szakképesítés esetén feltétel az esti munkarend, az iskolarendszerű képzés, valamint az, hogy olyan intézmény olyan képzését válasszátok, amelyet az állam költségvetési támogatásban részesít.

Ingyenes OKJ-s képzésre jelentkeznétek? Itt találjátok a legfontosabb feltételeket

Kihasználnátok a lehetőséget, és állami támogatással végeznétek el két OKJ-s képzést? Érdemes odafigyelni néhány feltételre. Tényleg két OKJ-s képzés elvégzését támogatja az állam? Igen, az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes, de csak az iskolai rendszerű szakképzésben, és csak olyan oktatási intézményben, amely állami támogatásban részesül.