szerző:
Eduline

Ma van a költészet világnapja: kíváncsiak vagyunk, hogy szerintetek melyik a legszebb magyar vers. "Már vénülő kezemmel fogom meg a kezedet", "Milyen volt szőkesége, nem tudom már", "Még nyílnak a völgyben a kerti virágok" - melyik verssor áll a legközelebb a szívetekhez?

©

Az UNESCO 1999-ben döntött úgy, hogy március 21-ét a költészet világnapjává nyilvánítja - ezen a napon arra vagyunk kíváncsiak, melyik magyar költemény áll a legközelebb a szívetekhez.

Mivel felsorolni sem tudnánk, hány igazán szép magyar vers van, fellapoztunk jó néhány versgyűjteményt. A kezünkbe került például a Kossuth és a Mojzer Kiadó A 25 legszebb magyar vers című hangoskönyve, amelyben megtaláltuk Csokonai Vitéz Mihály A reményhez, József Attila Nagyon fáj, Kosztolányi Dezső Hajnali részegség, Nagy László Ki viszi át a szerelmet, Ady Endre Őrizem a szemed című költeményét is.

Ki mondhatna nemet Adyra, Radnótira, József Attilára? Erre a huszonöt költeményre szavazhattok péntek estig - döntsétek el, melyik áll igazán közel a szívetekhez. Akinek a kedvenc verse nem szerepel a listán, írja meg kommentben.

Itt szavazhattok:

Ezeken a helyeken ingyen kapsz kávét március 21-én: verssel fizethetsz

Idén is meghirdetik a "fizess verssel" eseményt, több tucat helyszínen kiválthatjuk kávénkat egy verssel vagy idézettel március 21-én. A költészet világnapja alkalmából idén is több kávézó csatlakozott ahhoz a hagyományhoz, hogy egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé váljon, így kávénkat kifizethetjük egy ismert vagy akár általunk írt verssel vagy idézettel ezeken a helyeken - írja a We Love Budapest.