szerző:
Eduline

Idén is meghirdetik a "fizess verssel" eseményt, több tucat helyszínen kiválthatjuk kávénkat egy verssel vagy idézettel március 21-én.

©

A költészet világnapja alkalmából idén is több kávézó csatlakozott ahhoz a hagyományhoz, hogy egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé váljon, így kávénkat kifizethetjük egy ismert vagy akár általunk írt verssel vagy idézettel ezeken a helyeken - írja a We Love Budapest.

Csatlakozott az akcióhoz például az Akvárium, az Urban Betyár, az Anker klub, a Vian Café a Gozsdu Udvarban, az Egyetem téri Lipóti pékség, a vidéki helyszínek között találjuk a szegedi Pianinót és Nagy Virág Cukrászdát, a pécsi Lipóti pékséget is. A résztvevők teljes listáját itt találjátok.

És ha már költészet, töltsétek ki tesztünket:

Nehéz irodalmi kvíz: felismeritek ezeket a verseket a harmadik sorukról?

József Attila verseit kell felismernetek, de nem egy versszak, hanem egyetlen sor alapján. Felismeritek a verseket a harmadik sorukról? Melyik József Attila-vers harmadik sora az alábbi idézet? Ha több kvíz is érdekel, kattints ide. Köves Gyuri, Lónyay Erzsébet, Baradlay Ödön vagy éppen Esti Kornél?