szerző:
Eduline

Decemberben megkérdeztünk titeket, szerintetek melyik Budapest legszebb egyetemi épülete. December 24-ig adhattatok le érvényes szavazatokat, íme az eredmény.

A szavazás első körében hét egyetemi épületet választottunk ki - köztük van az ELTE Múzeum körúti épületegyüttese és az Egyetem téri épület, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szentkirályi utcai épülete, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Corvinus főépülete is.

Ezt a kört végül toronymagasan a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) épülete nyerte meg, a második a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem lett, a harmadik helyen pedig az ELTE Egyetem téri épülete végzett.

Hamarosan jelentkezünk a szavazás második körével, és persze nem feledkezünk meg a modern - de kifejezetten szép - egyetemi épületekről sem. Ha tippet adnátok nekünk, írjatok kommentet!

Melyik a legszebb budapesti egyetemi épület? Indul a szavazás

Szerintetek melyik a legszebb budapesti egyetemi épület? Az egykori Fővámpalota, amelyben ma a Budapesti Corvinus Egyetem működik? Vagy a Műegyetem hatalmas főépülete, esetleg a lenyűgöző belső tereiről híres Zeneakadémia? Szavazzatok!