szerző:
Eduline

Idén is különleges programon vehettek részt március 21-én. A költészet világnapja alkalmából most színészek előadásában ismerhettek meg hazai és világirodalmi művekkel.

©

Irodalom éjszakája, nem hallottál róla?

Ez az irodalmi esemény formabontó stílusban igyekszik közelebb hozni a világirodalmat az érdeklődőknek. A nyilvános felolvasások különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken tartják. Az irodalmi sétának 21 állomása van.

Hogyan is működik?

A felolvasásokon a részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt nem igényel, este 7 órakor kezdődnek. Minden helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel. A felolvasások egyébként félóránként ismétlődnek, az utolsó kör 22:30-kor kezdődik.

Pontosan mikor?

2018. március 21-én 19:00-23:00-ig.

A felolvasott művek között lesz izraeli, japán, osztrák, francia, olasz, török, spanyol, svájci is, a színészek között pedig ott lesz Balsai Móni, László Zsolt, Schneider Zoltán és Alföldi Róbert is.

A programokról és a helyszínekről bővebben az esemény honlapján olvashattok.

Ezeken a helyeken ingyen kapsz kávét március 21-én: verssel fizethetsz

Idén is meghirdetik a "fizess verssel" eseményt, több tucat helyszínen kiválthatjuk kávénkat egy verssel vagy idézettel március 21-én. A költészet világnapja alkalmából idén is több kávézó csatlakozott ahhoz a hagyományhoz, hogy egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé váljon, így kávénkat kifizethetjük egy ismert vagy akár általunk írt verssel vagy idézettel ezeken a helyeken - írja a We Love Budapest.