szerző:
Eduline

Három játékot ajánlunk csütörtök estére - néhány perc alatt kideríthetitek, hány évesek vagytok valójában.

Színek és színnevek

Ezzel a teszttel gyorsan felmérhetitek, mennyire vagytok frissek szellemileg. A teszt pofonegyszerű, egy táblázatot kaptok különféle szavakkal és színekkel: hangosan ki kell mondanotok, hogy milyen színű a táblázatban szereplő szavak háttere (fontos: nem a szavakat kell felolvasni, hanem a színeket megnevezni).

Nem színes-szagos teszt, ráadásul némi segítségre is lesz szükségetek
©

A felsorolást kezdjétek a bal felső sarokból. Kérjetek meg valakit, hogy mérje, hány másodperc alatt teljesítitek a feladatot - ez azért fontos, mert a másodpercek száma alapján kereshetitek ki az értékelést.

Felvillanó számok

Ezt a tesztet egyedül is elvégezhetitek. Meg kell jegyeznetek a felvillanó számokat, majd az üres köröket a korábban látott számok növekvő sorrendjében kell végigkattintgatni. A feladat egyre nehezebbé válik, egyre több számot kell sorrendbe rakni. A játék végén megkapjátok mentális életkorotokat.

Kattintsatok ide a kezdéshez
©

Csütörtök estére

Csak tizenkét kérdést kell megválaszolni, és kiderül a szellemi életkorotok. A teszt készítői saját bevallásuk szerint fittyet hánytak a tudományos kutatásokra, így aztán az eredményt sem kell komolyan venni, viszont a teszt kitöltése közben jót lehet szórakozni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!