szerző:
MTI

Munkaerőhiány van, a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon és a fizetés mellett a fejlődési lehetőségek is fontosak a számukra - erről beszélt Paulovics Éva, a Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

©

A cég felmérése szerint az egyik legfontosabb kompetencia az alázat a szakma, a feladat iránt, és nem annyira a munkaadó, a munkahelyi vezető felé, s a fiatal munkavállalók már nem feltétlenül egy cégnél szeretnék eltölteni egész életüket.

Ezzel a diplomával már pályakezdőként 300 ezer forintot lehet keresni

Gyorsan elhelyezkednek és jól keresnek - ez jellemző az erősáramú villamosmérnökökre. De milyen feladatokat kell ellátnia azoknak, akik ezt a szakterületet választják? És mennyit lehet keresni pályakezdőként? Az erősáramú villamosmérnök feladatai közé tartozik a villamos gépek, hálózatok, transzformátorok, kapcsolókészülékek, egyéb erősáramú berendezések és rendszerek tervezése, fejlesztése, valamint a villamos energia fejlesztésével és elosztásával, illetve az energiarendszer irányításával, valamint az erőművek üzemeltetésével kapcsolatos problémák megoldása - olvasható az epalya.hu oldalon.

A munkaerőpiaci szemléletváltás abban is megnyilvánul, hogy a "vastag" fizetési boríték mellett a kihívások, tanulási, fejlődési, előrejutási lehetőségek is egyre fontosabbak a fiatalok számára. A jövő útja, hogy a cégeknek lesz egy kis belső magja, amely egy-egy projekt erejéig lazán kapcsolódó szatellit csoportokkal működik együtt, ezek a szabadúszó csoportok ugyanakkor egyszerre több céggel is kapcsolatba állhatnak majd - magyarázta a Jobsgarden ügyvezető igazgatója.