szerző:
Eduline

Sokan szeptemberben kezditek meg az egyetemet, és még nem is tudjátok, hogy milyen sok jó dolog vár majd rátok. Összeszedtük a tíz legjobb dolgot, ami az első évetekben boldoggá teszi majd az életeteket az egyetemen.

1. Először is kezdjük a gólyatáborral. Még el sem kezdődött a szeptember, és sok egyetemen már megtartották a gólyatáborokat, ami a legjobb és legnagyobb élményeitek egyike lesz az egész egyetem alatt, az biztos.

2. Nem lesz rendszer. Hacsak nem vettetek fel órát reggel 8-ra, akkor korán sem kell kelni. Csak az a rendszer marad, amit ti alakítotok magatoknak.

3. Az egyetemmel elkezdődik egy olyan élet, amelynek csak ti szabtok határt, hiszen, ha elköltöztök otthonról, akkor teljesen magatokra lesztek utalva és belekezdhettek a felnőtt életetekbe.

4. Új barátok. Már az elején olyan barátokat szerezhettek, akikkel életetek végéig barátok lesztek majd. Az egyetem azért jó közeg a barátszerzésre, mert itt már tényleg teljesen hasonló érdeklődésű emberekkel leszel együtt.

5. Egyetemi bulik. Na ezek lesznek azok a bulik a gólyatáboron kívül, amiket egész életedben emlegetni fogsz majd. Ha nem is minden nap, de érdemes kihasználni az iskola adta szórakozási lehetőségeket.

 6. Új hely. Nem csak az esetleges költözés miatt, de még maga az egyetem épülete miatt is olyan helyeket ismerhetsz meg, amire nem is gondoltál volna. Érdemes sok helyet, legyen ez park vagy kávézó, felkeresni, mert lehet, hogy olyan helyet találsz, amit mindig is kerestél.

7. Lehetőségek. Az egyetem tele van lehetőségekkel és érdekes programokkal, ne hagyd ki őket. Az is lehet, hogy a korábbi hobbijaid mellé, még egy halom újat találsz majd.

8. Szabadidő. Mivel az egyetemen ritka, hogy minden nap végig bent kell lenni az egyetemen, így sokkal több szabadidőd lehet, elkezdhetsz új dolgokat, vagy tökéletesítheted az eddigieket.

9. Diákkedvezmények. Na ez az egyik rész, ami legjobb az egész egyetemben, és később hiányozni fog, ezért érdemes kihasználni őket, főleg, ha szabadidőd is akad.

10. Még nincs olyan nagy felelősség. Az első évben nem kell szakdogát írni, se komoly kutatásokat végezni, persze ez utóbbit attól, hogy nem kötelező, még lehet. Nem baj, ha nem sikerül elsőre azokat az órákat felvenned, amik érdekelnek, még bőven lesz idő később erre is.

Kötelező olvasmányok? Így szerezhetitek be őket ingyen

Az általános iskolai és középiskolai kötelező olvasmányok megszerzése nem csak a megvásárlást jelentheti, több pénztárcakímélő lehetőség is van, ami lehet, hogy máshogy is könnyebbé teheti a diákok életét. Az első lehetőség, a Magyar Elektronikus Könyvtár. Itt a legtöbb olvasmányt ingyen és bármilyen eszközről meg lehet találni, sőt, nem csak a kötelezőket.