szerző:
Eduline

Államilag elismert gyorstalpaló tanfolyamokat indíthatnak a vállalatok, a képzések maximum 30 órásak lehetnek - erről döntött az Országgyűlés.

©

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ezeken a rövid képzéseken "a piacon keresett szaktudás birtokába juthatnak a résztvevők". Az RTL Híradó riportja szerint az üres álláshelyek betöltéséhez szükséges feladatokra készítenék fel a jelentkezőket, illetve hatékonyabb technológiák használatára képeznének át jelenlegi dolgozókat.

A végzettek oklevelet kapnának, amelyet később a szakmunkásbizonyítvány megszerzéséhez is beszámíthatnának.

„Azok az emberek, akiknek nincsen szakképzettségük, de munkára alkalmasak, őket a közfoglalkoztatásból ki tudjuk vonni, és valamilyen egyszerű tevékenységre alkalmassá tudjuk tenni. Ez segíthet néhány ezer, tízezer emberen” - mondta Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke.

Ezek lesznek a hiányszakmák 2018-ban: itt van a budapesti lista

Nyilvánosságra hozták a 2018/2019-es tanév hiányszakmáinak listáját - nézzük, milyen végzettségű szakemberekből van hiány Budapesten. A 2018/2019-es tanévre vonatkozó listát a Magyar Közlönyben találjátok meg, a 32886. oldaltól (ez a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítések a 2018/2019. tanévben című 5. melléklet).