szerző:
Eduline

Holnap a modern űrrobotikának szentelt szakmai napot tart az Óbudai Egyetem és a Magyar Asztronautikai Társaság Bejczy Antal magyar származású fizikus, űrkutató tiszteletére.

©

Az űrrobotikáról fog szólni a csütörtök a Gateway to Space című kiállítás a Millenárison. A programot Bejczy Antal magyar származású fizikus emlékének szentelik. Ő dolgozta ki a Sojourner Mars-járó távirányítási technikáját a NASA Mars programjának részeként.

A különleges szakmai napon 10 perces előadások lesznek, amiket interaktív bemutatók követnek. Ezeken bemutatják a robotok új alkalmazási területeit, a korszerű robotirányítási módszereket, a virtuális robotalkalmazásokat és rendszereket, ember-robot interface-eket.

Kapcsolódó cikkek

Magukat fejlesztik a robotok

Ijesztő robotot sikerült kifejleszteni

Ezek a legjobb robotos filmek, amiket látnotok kell

Az ember-központú robotika tudományos és műszaki eredményeit az Óbudai Egyetem professzorai, az iRobottechnikai Központ ifjú kutatói és a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont munkatársai mutatják majd be.

A Nemzetközi Űrállomásra első magyar berendezésként eljutott Pille sugárzásmérő eszközt is megismerhetitek, ha kilátogattok holnap. Ezt a készüléket használta űrutazása során Farkas Bertalan és Charles Simonyi is.

Két turnusban indul a program holnap, 13-15, illetve 15-17 óráig.