szerző:
eduline/mti

A jelenlegi felére csökkenhet a jövő tanévtől kezdve a Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítések...

A jelenlegi felére csökkenhet a jövő tanévtől kezdve a Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítések száma - jelentette be Esztergályos Dóra, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) megbízott főigazgató-helyettese. Hogyan változik az OKJ-s tanfolyamok rendszere? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

©

Jelenleg körülbelül 420 szakma és mintegy 1300 úgynevezett szakmai elágazást tartalmaz a jegyzék, ennek átstrukturálásával a rendszer egyszerűsödni fog, átláthatóbbá válik, és a gazdaság igényeihez is jobban igazodik.

A főigazgató-helyettes hangsúlyozta: a szakmai- és vizsgakövetelmények tekintetében a fő koordináló a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, ez a szervezet fogja össze azt a szakmai munkát, amely egy nagyon feszített munkatempóban készíti azokat az anyagokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az új OKJ-s képzési rendszer már a jövő tanévtől kezdve működhessen.

Esztergályos Dóra szólt arról is: a korábbi gyakorlatot követve természetesen most is kidolgoznak majd egy úgynevezett konverziós táblát, amely szerint a régi és az új OKJ-s szakképesítéseket megfeleltetik egymásnak.