szerző:
MTI

A cégek belső képzéseik költségeinek 63 százalékát finanszírozták szakképzési hozzájárulásból, de ezt a lehetőséget a...

©

A cégek belső képzéseik költségeinek 63 százalékát finanszírozták szakképzési hozzájárulásból, de ezt a lehetőséget a parlament ez év elejétől eltörölte, a változást a képzés mennyisége és minősége megsínyli a Dale Carnegie Magyarország szerint.

A felnőttképzési társaság közleménye szerint február elején 50 gazdasági ágazatban kérdeztek meg a HR vezetőket, valamint a belső képzésért felelős személyeket. A válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek 72 százaléka szerint mindenképpen csökken a képzésre fordított pénz a cégeknél.

A következményekről viszont megoszlottak a vélemények. A megkérdezettek fele szerint kevesebb lesz a képzés, míg 19 százalékuk szerint a képzések minősége is romlik, mert olcsóbb képzést választanak a vállalkozások.

A Dale Carnegie központja New York-ban található, a cég világszerte több mint 86 országban van jelen. Több, mint 3 ezer minősített tanácsadó, illetve tréner, közel 30 különböző nyelven vezet Dale Carnegie szervezetfejlesztési programokat.