szerző:
Eduline

A héten is sok remek programon vehettek részt ingyen vagy nagyon olcsón. Hivatalosan is elkezdődött a nyár, ideje kalandozni és kirándulni. Összeszedtünk nektek pár ötletet:

1. BKK hajó

Teljesen más szemszögből tekinthetsz a városra egy hajózás közben, és a bérletetek erre is használható hétköznaponként, mindenféle plusz költség nélkül.

Válasszatok ki egy állomást és csak induljatok el. A Boráros tér és a Jászai Mari tér közötti szakasz kifejezetten látványos.

©

 

2. Szentendre Hévvel

A tömegközlekedéssel és bringával is nagyon közel van, az óvárosi hangulatot pedig nem lehet megunni, és amúgy a Duna-parton sétálgatni és fagyizni a legjobb ilyen időben.

 

©

 

3. Gellérthegy gyalog

Bizony. Sokan jártatok már arra, de gyalog is megtennétek az utat a csodálatod kiátásért? A Gellért fürdő mellől induló gyalogutak úgy kanyarognak fel a hegyre, hogy önmagukban megérik a fáratságot. Persze nem csak ebből az irányból járható az út. Az Erzsébet hídtól is vannak utak felfelé.

4. Tűzfalak a pesti utcákon

 

©

 

Nagyon sok szép és érdekes tűzfalfestményt láthattok, ha nyitott szemmel jártok. Felkeresnétek az összeset? Erre való a nyári szabadidő. Itt van pár pontos cím hozzájuk:

 • A legpestibb utca – Budapest VII., Király utca 11.
 • A nemzet színészei – Budapest IX., Rákóczi híd pesti hídfő
 • Az évszázad mérkőzése – Budapest VII., Rumbach Sebestyén utca 10.
 • Budapest anno - Budapest V., Városháza tér
 • Gombold újra! – Budapest VII., Dessewffy utca 30–36.
 • HÉV – Budapest III., Szentlélek tér
 • Homlokzati imitáció – Budapest VII., Kertész u. 30.
 • Homlokzati imitáció – Budapest XII., Márvány utca
 • 5. Budapesti Borbár Túra 2017

  Július 6. 18-22:00-ig

  Ha szereted a borokat, szinte biztos, hogy jártál már borbárban. Tudtad, hogy Budapesten több mint húsz van belőlük? Ha végigjárod és megismered őket, rádöbbensz majd, hogy mindegyikük külön-külön is egy apró, önálló boros univerzum. - írják az esemény facebook oldalán.

  Ezeken a napokon mehettek múzeumba teljesen ingyen

  Ha tervezgeted már egy ideje, hogy felkeresel valamilyen múzeumot, de a pénztárcád épp nem engedi meg ezt a lehetőséget, akkor ezt a cikket neked találták ki. Fontos tudni, hogy a díjmentes megtekintés a múzeumok állandó kiállítására vonatkozik csak. Az időszakos tárlatok továbbra is díjkötelesek.