szerző:
Eduline

Mennyi időn belül kell elvégeznetek a gyakorlati tanfolyamot és letennetek a forgalmi vizsgát, ha a KRESZ már megvan? Mekkora kiadással kell számolnotok? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Év elején lett meg  KRESZ-vizsgám, de júliusig még nem lesz időm a vezetésre. Ugye nem kell újrajárnom az elméleti tanfolyamot is?

Nem, a sikeres KRESZ-vizsga után még két évetek van, hogy megszerezzétek a jogosítványt. Ha ez nem sikerül, újra kell járnotok a KRESZ-tanfolyamot és újra le is kell vizsgáznotok, vagyis az egész procedúrát elölről kell kezdenetek.

A B kategóriás, autóvezetői jogosítvány megszerzéséhez legalább 30 órát, illetve legalább 580 kilométert kell vezetnetek a vizsga előtt.

A 30 órás tanfolyam ára 52-90 ezer forint között mozog - ha pótórákra lesz szükségetek a levezetendő kilométerek teljesítéséhez, óránként 2300-3000 forintot kell fizetnetek.

A jogosítványszerzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat itt olvashatjátok, az árakat pedig itt nézhetitek meg. Összes cikkünket a témában itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!