szerző:
Eduline

Több tucat ingyenes, online tesztet ajánlottunk az elmúlt hónapokban - most azokat gyűjtöttük össze, amelyek a legjobban tetszettek az olvasóinknak. Helyesírás, IQ, angol - kétperces tesztek péntek estére.

Szerkeszt.hu - helyesírási teszt

A szerkeszt.hu-n száz szó két-három verzióját kapjátok meg, ezek közül kell kiválasztani a helyes alakot - az értékelés után nemcsak a százalékos eredményt kapjátok meg, a rendszer zölddel jelzi a jó, pirossal a rossz válaszokat.

©

Oxford Dictionaries - angolteszt

Mennyire megy a szövegértés? Az Oxford Dictionaries online tesztjével kipróbálhatjátok, megértitek-e az anyanyelvi beszélőket: a teszt elején választani kell a brit és az amerikai angol, valamint három nehézségi szint közül. Ezután kapcsoljátok be a hangszórót, ugyanis hallás után kell leírnotok a szavakat.

Katt ide a kezdéshez

Mensa - IQ-teszt

És a végére egy időigényes, de annál érdekesebb IQ-teszt. A Mensa a legmagasabb intelligenciahányadossal rendelkező embereket tömöríti: a magyaror oldalon található online teszt 70 kérdésből áll.

©

A teszt nyelvi képességfelmérőkkel indul, majd gyakorlati, logikai, numerikus, mértani és memóriatesztek következnek. Minden feladatot a megadott időn belül kell megoldanotok, visszalépni nem tudtok. Ez a teszt (amelyet 16 éves kortól érdemes kitölteni) nem a Mensa hivatalos felvételi tesztje, így a leírás szerint csak "aránylag" pontos. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!