szerző:
Eduline

Rengeteget lehet spórolni, ha nem csak a könyvesboltokban szerzitek be a könyveiteket, hanem egy kicsit böngésztek az interneten. Ilyen lehetőséget kínál a Rukkola is.

Mi az a Rukkola, és hogyan működik?

A rukkola.hu oldalon, fizetés nélkül, a cserére kínált kötetekért válogathattok mások könyvei közül. A cserebere szabályai egyszerűek: a „rukkolás” azt jelenti, hogy feltöltitek a megunt könyveiteket a rendszerbe, a „happolás” pedig azt, ha az oldalon olyan köteteket stoppoltok le, amelyeket szeretnétek megszerezni.

A Rukkola kínálatában egyetemi jegyzeteket és segédanyagokat is találtunk, azoknak pedig még könnyebb dolguk van, akik a kötelező olvasmányokat szeretnék beszerezni.

Hogyan lehet könyveket választani?

A happoláshoz pontok kellenek. Hogyan szerezhettek pontokat? Ha bedobtok a közösbe könyvet, akkor kaptok pontokat, és ezek segítségével vehettek le magadnak példányt a nagy közös könyvespolcról.

Hol lehet átvenni a könyveket?

Erre az úgynevezett "happontokon" van lehetőség. Itt leadhattok és felvehettek könyveket, amelyeket bizonyos ideig őriznek meg. Itt megtaláljátok a Rukkola Happontok listáját, illetve megtudhattok mindent a happontokról, ha itt olvastok utánuk.

Titokzatos könyvek tűnnek fel Budapest utcáin: zseniális akcióba kezdett egy blogger

Találtatok egy gazdátlan könyvet Budapest valamelyik pontján? Lehet, hogy nem véletlenül "hagyta el" a tulajdonosa. "Szeptember 4-től kezdve 21 könyvet fogok elhagyni 21 nap alatt, azaz naponta egyet. Ezeket a könyveket nem véletlenszerűen választom ki, valamilyen szempontból értéket képviselnek.