szerző:
Eduline

Idén harmadik éve rendezik a fesztivált Velencén, ahol a szervezők most is több újdonsággal rukkolt elő. Többek között reagáltak az igényekre, és idén beköltözött a fesztiválra több olyan stand is, amely a kényelmet szolgálja.

©

Vajon mi az EFOTT titka, és hogyan lehet valóban nagyfesztivál úgy, hogy mégis megtartja saját hagyományait? Erre Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke egy frappáns listát osztott meg a sajtótájékoztatón. A 2017-es szervezésben is nagy szerepet vállalt a HÖOK az idén 650. jubileumát ünneplő, házigazda Pécsi Tudományegyetem mellett.

1. A fesztivál határtalan

Ez azt is jelenti, hogy a külhoni diákszervezetek vezetőit is fogadják, illetve az utóbbi években a fesztiválon fellépők és az ellátogató vendégek között is egyre nagyobb számban vannak külföldiek is.

©

2. A legsportosabb fesztivál

A résztvevők több mint 40%-a próbál ki itt új sportokat. Ez nem is nehéz, hiszen egy komplett félszigeten lehet a sportokat kipróbálni, a felállított pályák és sportterek mellett.

3. Generációk találkozója

Valóban részt vesz a fesztiválon kicsi és nagy is. Egészen kicsi gyerekkel is kilátogattak a családok, emellett a 0. napon megrendezett retro diszkó az idősebb generációt is megszólíthatja.

©

4. A legnagyobb civil fesztivál

Ez több mint 100 civilszervezetet jelent, így az EFOTT a legnagyobb civil rendezvények egyike, ha nem a legnagyobb. A civil téren pedig bárki találkozhat is velük.

Kezdődik az eddigi leghosszabb EFOTT, ezek a legjobb programok

Nemsokára kezdődik az EFOTT Velencén, több mint 200 zenei program, sportolási lehetőségek mellett lovaskocsizás vagy borkóstolás is lesz július 11-től hat napon keresztül. Hamarosan kezdődik a történelem eddigi leghosszabb EFOTT-ja. Idén sem csak koncertek lesznek, többek között gasztronómiai élményeket is szerezhettek.