szerző:
Eduline

A Getting Thing Done, magyarul Intézz el mindent! módszer elsőre nehéznek tűnik. Viszont ha kicsit jobban elmerülsz a témában, rájössz majd, hogy kevesebb erőfeszítéssel nagyobb eredményt érsz majd el.

©

David Allen elméleti és gyakorlati útmutatója megoldást nyújthat számodra, hogy könnyebben boldogulhass. Készíts listát, hogy elmédet megszabadítsd a felesleges információktól. A post-itek, a telefonos emlékeztetők hasonló célt szolgálnak, viszont tovább növelhetik a benned felgyülemlett feszültséget. Hiszen ha rájuk nézel, csak a temérdeknyi elvégzendő feladatot látod magad előtt.

Éppen ezért érdemes kötelességeidet egy konkrét helyre összegyűjtened. Tennivalóid helyes irányítása érdekében egy külön füzetben, határidőnaplóban, alkalmazásban vezess listát. A lényeg, hogy olyan eszközt válassz, amit folyamatosan magadnál tudsz tartani.

Munkavédelmi termékmenedzser (Debrecen) (Budapest) - jobline.hu - Jobline.hu

Partnerünk ajánlata. További állásokat találsz a jobline.hu-n. Velünk válthatsz!

A GTD-lista helyes elkészítése

1. Gyűjts össze mindent, amit fontosnak érzel vagy gyakran eszedbe jut! Jelöld, hogy melyiket kell azonnal megcsinálnod, mit kell a közeljövőben elvégezned, és mi az, ami majd valamikor még fontos lehet. Az elsőbbségi sorrend kialakítása logikus és megbízható rendszert biztosít számodra. Jelentőségüket is jegyezd le, mert biztos lesznek kisebb-nagyobb eltérések.

2. Minden inputnál, ami azonnal döntést követel, mérlegeld a következő lépéseidet az adott pillanatra vonatkozóan, legyen szó végrehajtásról vagy átértékelésről.

3. Listádat folyamatosan koordináld. Előfordulhat, hogy néhány nappal később már más szituációban találod magad, amikor mérlegelned kell a magaddal és másokkal szembeni különböző kötelezettségeidet.

©

A kötelességvállalás helyes menedzselésének érdekében írj le minden befejezetlen dolgot és tisztázd a feladataid. Jegyzetelés közben gondold át, milyen eredményt szeretnél elérni, hogyan jutsz el a teljesítéshez, illetve milyen lépéseket kell tenned, hogy végül kipipálhasd.

Miután elsajátítottad az alapokat, folyamatosan gyakorold. Tedd a mindennapjaid részévé, így minimális tudatos összpontosításra lesz szükséged, egy idő után rutinból fogod csinálni. Alakíts ki igényt magadban arra, hogy a fölösleges figyelemelterelő tényezők eltüntesd a fejedből.

©

Ne ijedj meg a sok teendőtől, befogadásra váró információtól! Fontos, hogy minden nap kontrolláld a listádat, így estére nagyobb teret engedhetsz az új ötleteknek. A munkafolyamatod megtisztítása következtében több energiára tehetsz szert, kreativitásod fellendítheted, magabiztosságod tovább növelheted, fókuszod pedig magasabb dolgok fele irányíthatod. A szabadság, az elengedés és az ihlet természetes úton jelenik meg ezáltal az életedben