szerző:
Eduline

A Webunin bárki indíthat kurzust, azonban sokan úgy érzik, nem tudják, miként fogjanak hozzá. A Webuni Akadémia ebben segít.

December 7-én indul a Webuni Akadémia idei utolsó inkubációs programja, amire már betelt az összes hely. Azonban ezek a 6 hetes, online oktatókat támogató workshop sorozatok jövőre is megrendezésre kerülnek, például már januárban indul a következő.

„Rengeteg potenciális oktatóval beszéltünk, találkoztunk, dolgoztunk együtt az elmúlt évek során, akiknek minden adott lett volna, hogy sikeres online oktatói karriert fussanak be, de sajnos a legtöbb esetben a kivitelezés során megakadtak a folyamatok. Mivel úgy éreztük, hogy a legtöbbször ezek nem konkrét akadályok jelentette fennakadások voltak, hanem inkább emberi tényezőkön múltak, ezért a Webuni Akadémia keretében pontosan ebben, a megvalósítás részében szeretnénk támogatást nyújtani: a szükséges módszertani-, technikai- és értékesítésbeli felkészítés mellett, végigkísérjük az oktatókat a kezdetektől egészen a piacra jutásig, és még azután is” - mondta el az Eduline-nak Bodor Ádám, a Webuni társalapítója, aki maga is oktató.

Akiket érdekel az online oktatás, vagy az említett támogatói program, azoknak a Webuni ingyenes előadások keretein belül biztosít lehetőséget arra, hogy megismerhessék, hogy mit jelent online oktatni, hogyan lehet tudásod online megosztásával közvetlenül és közvetett módon is pénzt keresni, mit és hogyan lehet online oktatni, a hazai online oktatásban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket, miként lehet kockázatmentesen belevágni, hogyan segít nekik a HVG és Webuni közös inkubációs programja, hogy beindítsák online oktatói karrierjüket, hogyan lehet részt venni benne.

Legközelebb most csütörtökön, és jövő hét kedden is tartanak egy-egy ilyen előadást, amire várnak minden olyan érdeklődőt, aki már tanít online, de nyitott az új lehetőségekre, belekezdett már akár többször is, de valahol mindig elakadt, csak tervezgeti egy ideje, hogy belevág, de még nem tette meg, nem is igazán tudja, hogy miért éri meg ezzel foglalkozni, de érdekli a téma, vagy csak szimplán találkozna velük személyesen is.