szerző:
Eduline

Képzeljük el, hogy mi lenne, ha egy speciális kanál segítségével csoki íze lenne a zöldségeknek.

©

Az iskolás korosztállyal - különösen a kisebb diákokkal - elég nehéz elfogadtatni, hogy mennyire fontos az egészséges étkezés, hiszen ez az a korosztály, ahol különösebb tünetek nélkül, de számos későbbi rendellenesség alapja kialakulhat, köztük a magas vérnyomás és a cukorbetegség.

Lássuk be, mindenkinek volt olyan étele, amit a világ összes kincséért sem evett volna meg, mert vagy a színe, vagy a furcsa íze miatt egyszerűen nehéz volt elhinni, hogy jót tehet velünk. Személyes halállistámon a brokkoli, a kelbimbó és a karfiol szerepelt, de a spenóttal semmi bajom nem volt - azóta persze sokat változott az ízlésem.

A finnyás gyerekek számára segítséget jelenthet a tudomány. Egy új fejlesztés segítségével különböző hő- és ízérzékelést befolyásoló elektromos jeleket továbbíthatunk a nyelvünkbe, aminek köszönhetően édes és más ízeket érzetét kelthetjük. Az egyelőre kísérleti szakaszban lévő készülék akkor is képes például édes íz érzetét kelteni, ha más étel van a szánkban. Tudósok abban bíznak, hogy képesek lesznek olyan evőeszközt fejleszteni, amivel kellemesebbnek érezhetjük azokat az egyébként egészséges ételeket, melyeket